acupunctuur
Ontdek nu

Acupunctuur

Ontdek de oude kunst van acupunctuur, een holistische behandelmethode die al duizenden jaren wordt gebruikt om een breed scala aan gezondheidsproblemen aan te pakken. Bij Annatomie combineren we traditionele technieken met moderne inzichten om je lichaam en geest te harmoniseren en te revitaliseren.

Over deze behandeling

De werking van acupunctuur

Acupunctuur is gebaseerd op de traditionele Chinese geneeskunde en houdt in dat er op specifieke punten in het lichaam zeer dunne naalden worden ingebracht. Deze punten worden beschouwd als wegen waarlangs de levensenergie (qi) stroomt. De techniek beoogt de vrije stroom van qi te herstellen, blokkades op te heffen en het zelfhelend vermogen van het lichaam te stimuleren. Ook bij ziekte zorgt acupunctuur voor herverdeling van de verschillende energiestromen, waardoor herstel bevorderd wordt. Preventief wordt acupunctuur ingezet voor de ideale balans voor een specifiek persoon. We zijn allemaal anders en hebben daardoor ook andere basisbehoeften. Daarom is een acupunctuurbehandeling altijd een behandeling op maat.

Voor wie is Acupunctuur?

Acupunctuur is een therapie die iedereen kan helpen, ongeacht de aard van de klachten. Het is een flexibele behandelmethode die zich aanpast aan de individuele behoeften van elke persoon. Als preventieve maatregel helpt acupunctuur om een harmonieuze energieverdeling tussen de organen te handhaven. In tijden van ziekte werkt acupunctuur, eventueel samen met de Westerse geneeskunde, om de verstoorde energie weer in evenwicht te brengen. Dit kan het herstelproces van aangetaste organen bevorderen.

Ben jij er klaar voor?
Klachten & Voordelen

Bij welke klachten kan acupunctuur helpen?

Pijnklachten

Acupunctuur wordt vaak gebruikt om verschillende soorten pijn te verlichten, waaronder hoofdpijn, rugpijn, nekpijn, schouderpijn en artritis.

Stress & Angst

Acupunctuur kan helpen bij het verminderen van stress en angst klachten door het stimuleren van zenuwstelsel en het bevorderen van ontspanning.

Vermoeidheid

Acupunctuur kan heel veel betekenen als het op vermoeidheid aankomt. Westers is het erg moeilijk om de oorzaak te vinden voor deze klacht maar oosters zijn er vele oplossingen om dit aan te pakken.

Slaap problemen

Acupunctuur kan bijdragen aan een betere slaapkwaliteit en wordt gebruikt bij de behandeling van slapeloosheid, vaak wakker worden of teveel slapen.

Spijsverteringsproblemen

Klachten zoals misselijkheid, opgeblazen gevoel, constipatie, diarree, prikkelbare darmsyndroom (PDS) en andere darmaandoeningen kunnen met acupunctuur worden aangepakt.

Acupunctuur kan verlichting bieden aan vele vrouwenklachten zoals menstruatiepijn, niet zwanger kunnen worden, endometriose, en klachten tijdens de overgang.

Het kan helpen bij het verlichten van allergische reacties zoals hooikoorts maar ook astma en voedselintoleranties.

Wat zijn de voordelen van acupunctuur?

Natuurlijke benadering

Acupunctuur is een natuurlijke therapie die geen medicatie of ingrijpende procedures vereist.

Holistiche aanpak

Acupunctuur richt zich op het balanceren van het hele lichaam in plaats van alleen symptomen te behandelen.

Behandeling op maat

Door rekening te houden met factoren zoals de algehele gezondheidstoestand, levensstijl en specifieke symptomen, kan een acupuncturist een gepersonaliseerd behandelplan ontwikkelen dat beter aansluit bij de unieke behoeften van de patiënt.

Minder bijwerkingen

In vergelijking met sommige medicijnen en chirurgische ingrepen, hebben acupunctuurbehandelingen over het algemeen minder bijwerkingen.

Geen afhankelijkheid

Er is geen risico op verslaving bij acupunctuurbehandelingen. Dit maakt het een veilige en duurzame optie voor langdurig behandeling van chronische klachten.

Complementaire therapie

Acupunctuur kan effectief worden gecombineerd met andere medische behandelingen, zoals medicatie of fysiotherapie.

Chronische aandoeningen

Voor sommige chronische aandoeningen waar geen medicijnen of andere oplossingen voor zijn, kan acupunctuur een waardevolle aanvullende of alternatieve behandeloptie zijn.

Gwen
5
januari 2024
“Goede, uitgebreide acupunctuur intake en uitleg. Tijdens de behandeling meermaals de check of alles oke is. Mijn vervolgafspraak staat gepland!”
Twijfel je nog?

Wil je overleggen of ik de juiste therapeut ben om je te helpen? Neem dan contact met me op. Tijdens behandelingen kan ik de telefoon niet opnemen, dus het snelste gaat het via Instagram, Email of WhatsApp of boek een gratis (video)bel consult van 15min! 

Wil je meer weten?

Veelgestelde Vragen over Acupunctuur

Doet acupunctuur pijn?

Acupunctuur wordt meestal niet als pijnlijk ervaren. De naalden zijn zo dun dat de meeste mensen slechts een lichte tinteling of prikje voelen.

Hoeveel behandeling heb ik nodig?

Het aantal benodigde behandelingen hangt af van je specifieke klacht en je fysieke conditie. Tijdens de eerste afspraak stel ik een persoonlijk behandelplan voor je op. Bij langdurige klachten kan het nodig zijn om ongeveer 10 behandelingen te plannen, terwijl bij recentere klachten vaak al eerder resultaten kunnen worden bereikt met minder sessies. Na 4 behandelingen plannen we altijd een evaluatiemoment in om de voortgang te bespreken.

Is acupunctuur veilig?

Ja, wanneer uitgevoerd door een bekwame en gecertificeerde acupuncturist, is acupunctuur een veilige therapie. Vind je het toch nog spannend of eng? of ben je bang voor naalden? Geef dit dan aan, dan kunnen we kijken naar alternatieven of extra uitleg geven.  

Wat is het verschil tussen acupunctuur en dry needling?

Bij Dry Needling wordt er gebruik gemaakt van een grote naald om in een spierknoop de stagnatie los te wrikken. Dit kan als erg pijnlijk worden ervaren. Bij Acupunctuur worden er dunne, kleine naalden gebruikt om acupunctuur punten te stimuleren. Er wordt geprobeerd dit zo pijnloos mogelijk te doen. 

Wanneer ben ik niet de therapeut voor jou

Het kan verstandig zijn om een andere therapeut te overwegen in de volgende situaties:

1. Als je verwacht dat langdurige klachten binnen één behandeling kunnen worden opgelost. De meeste problemen zijn niet binnen een paar weken ontstaan, dus de weg naar herstel heeft tijd nodig.

2. Als je niet bereid bent je leefstijl te veranderen als dat nodig is. Ik vind het belangrijk dat we dit samen doen. Hoewel acupunctuur krachtig kan werken, is het geen magische oplossing.

Let's do this!
Het is nooit te laat! Er is altijd verbetering mogelijk ♥