Ontmoet Anna!

LAAT MIJ JOU STEUNEN

Ik weet het nog goed, die dag dat de dokter tegen me zei: “Je bent nog zo jong, het gaat wel weer over.” Daar moest ik het mee doen. Ik was door de hele medische molen gegaan en dit was het resultaat. Ik voelde me niet serieus genomen. En het ging niet over. De chronische vermoeidheid, de talloze vageklachten en de pijn beperkten me ontzettend in mijn dagelijkse leven. Jarenlang bestond mijn leven uit werken, slapen en eten. Voor andere dingen had ik geen energie.

Maar me erbij neerleggen? Echt niet!

Ik wilde weten waarom mijn lichaam deze klachten had ontwikkeld en daardoor kwam ik in aanraking met de Oosterse geneeskunde. Als een detective ging ik, met mijn symptomen als de puzzelstukjes, op onderzoek uit.

Mijn eigen ervaringen en zoektocht naar genezing waren mijn drijfveer om therapeut te worden. Ik wilde alle mensen helpen die ook te horen kregen: “Leer er maar mee leven”, want ik wist ondertussen dat dit vaak niet nodig is.

Doe ik dan aan alternatieve geneeskunde?

Zeker, alhoewel ik zelf liever spreek van ‘complementaire geneeskunde’, of zoals ze het in Oosterse landen noemen: ‘traditional medicine’. Deze naam voelt passender, aangezien Oosterse geneeswijzen ten slotte al veel langer bestaan dan de Westerse, reguliere geneeskunde.

Begrijp me goed, we kunnen niet meer zonder de reguliere geneeskunde, maar de Oosterse geneeskunde bevat een eeuwenoude schat aan kennis en ervaring die we in ons voordeel kunnen gebruiken.

Ik zie het zo: Ons lichaam heeft een super krachtig zelf genezend vermogen en kan veel klachten zelf oplossen. Soms lukt dit niet en dan geeft ons lichaam signalen dat er iets mis is. Deze signalen heten symptomen, vergelijkbaar met alarmerende knipperende lampjes op het dashboard van onze auto. We zouden nooit zo’n lampje negeren of afdekken, omdat we weten dat we dan binnen de kortste keren langs de kant van de weg staan. De oorzaak van het probleem moet verholpen worden, dan pas stopt het lampje met knipperen. Dit geldt voor onze symptomen ook. Het onderdrukken van klachten is slechts een tijdelijke oplossing. Symptomen gaan pas definitief weg als de oorzaak opgelost wordt. Steeds meer mensen zien dit in en willen weten waarom ze klachten hebben.

MEER OVER MIJ

Gaia en Apollo zijn mijn poezenkinderen.

Luieren op de bank doe ik soms ook, hoor.

Ik ben hoog sensitief

Wat betreft de 5-elementen: ik ben voornamelijk een Hout-persoon.

Ben gek op hardcore muziek

Ik hou van droge humor, lekker sarcastisch ook

Het programma ‘Ik vertrek’ vind ik heerlijk om naar te kijken

Kan ik hier zeggen dat ik van gamen hou?

Waarom voor mij kiezen?

CONNECTING THE DOTS

Weet je nog, die puzzeltjes, waarbij je genummerde stippen op het papier met elkaar moest verbinden? Door lijnen tussen de stippen te trekken kon je op een gegeven moment zien welke tekening er op het papier stond.

Je symptomen zijn zoals die stippen en wij gaan samen de lijnen trekken tussen die stippen. Als detectives gaan we op onderzoek om jouw gezondheidsmysterie op te lossen.

Iedereen is anders. Soms lijken de klachten van verschillende mensen op elkaar, maar het is nooit precies hetzelfde. Alleen de fysieke- en/of emotionele oorzaken van klachten zijn al zo divers. Daarom is elke behandeling ook anders. Of ik nu acupunctuur, massage, Chinese voedingsleer, of manuele behandelingen inzet, het zal altijd afgestemd zijn op wat jij nodig hebt.

Neem contact met me op om te bespreken hoe ik jou kan helpen.

Nog niet genoeg gezien?

Bekijk dan mijn interview met RTV Scheldemond over de Chinese Geneeskunde