Ontdek het eeuwenoude

Cupping

Ontdek de eeuwenoude wijsheid van cupping therapie, waar traditie en moderne technieken samensmelten om jouw welzijn te bevorderen. Cupping, een behandelmethode die zijn wortels vindt in de traditionele Chinese geneeskunde, heeft zich verspreid over culturen en tijdperken dankzij de verbazingwekkende voordelen.

Ken jij het al?

Wat is cupping?

Cupping is een therapeutische behandeling waarbij cups op de huid geplaatst worden om een vacuüm te creëren. Dit vacuüm trekt de huid lichtjes omhoog en bevordert de doorbloeding, wat kan helpen bij het verminderen van spierspanningen, het stimuleren van cel reparatie en het verbeteren van de algehele circulatie. Deze cupping massage is een diepwerkende massage, vergelijkbaar met bindweefselmassage. Het maakt verklevingen los, voert afvalstoffen en vocht af en brengt zuurstofrijk bloed naar stagnerende spieren en de huid. De behandeling heeft een geweldige, ontspannende en helende werking.

Ervaar het verschil

Hoe werkt cupping?

Het vacuüm dat binnen de cup gecreëerd wordt, trekt zachtjes aan de huid, het bindweefsel en de spieren eronder, deze worden naar boven gelift. De impact van cupping reikt ver beneden het oppervlak; het zuigt lichaamsvocht, inclusief opgehoopte afvalstoffen en toxines, naar boven, terwijl het ook de bloedcirculatie onder de cup versterkt. Het omhooghalen van deze stoffen faciliteert het lichaam om ze efficiënter te verwerken en te elimineren, mogelijk via de huidporiën.

Tijdens de behandeling kan cupping een tintelend, enigszins ongemakkelijk gevoel geven, maar het resulteert vaak in een gevoel van ruimte en vrijheid in het lichaam, alsof je comfortabeler in je huid zit. Dit draagt bij aan een diepe ontspanning na de behandeling. Bovendien heeft de therapie een pijn verlichtende werking, wat zorgt voor een aangename opluchting.

Klachten & Voordelen

Waar kan je cupping voor gebruiken?

Hoofdpijn en migraine
Rug-, schouder-, nek-, en armklachten
Sportblessures die niet overgaan
Fibromyalgie
Astma, Hoest, Verkoudheid en beginnende Griep
Verbetering van littekenweefsel

Wat zijn de voordelen van cupping?

Ontspannende en helende werking
Opheffen van blokkades in het lichaam
Afvoer van afvalstoffen en vocht
Stimuleert de productie van collageen
Verbetert de elasticiteit van de huid
Verbetering van littekenweefsel

Vuur cupping

De klassieke methode

Bij Annatomie kun je de klassieke vuurcupping ervaren.

Deze traditionele methode gebruikt glazen cups en een kleine vlam om de lucht in de cup te verwarmen. Zodra de cup op de huid wordt geplaatst, koelt de lucht af en creëert zo een vacuüm. De huid wordt in de cup gezogen, wat een uniek gevoel van ontspanning en revitalisatie bevordert.

Vuurcupping is bijzonder effectief voor diepe spierklachten en wordt vaak geprezen om zijn intensieve werking.

Plastic cups

De moderne methode

Als je op zoek bent naar een minder intense ervaring, dan is cuppen met plastic cups iets voor jou. Deze methode vereist geen vlammen; in plaats daarvan wordt een pomp gebruikt om het gewenste niveau van zuigkracht te creëren.

Het is een uitstekende keuze voor beginners of voor degenen die een subtiele behandeling wensen. Dit type cupping kan naar eigen voorkeur worden aangepast en is geschikt voor een zachte maar effectieve behandeling

Positieve woorden!
Mijn geweldige cliënten
Ben jij er klaar voor?
Weg met de pijn en in met de ontspanning
Gwen
5
januari 2024
“Goede, uitgebreide acupunctuur intake en uitleg. Tijdens de behandeling meermaals de check of alles oke is. Mijn vervolgafspraak staat gepland!”
Twijfel je nog?

Wil je overleggen of ik de juiste therapeut ben om je te helpen? Neem dan contact met me op. Tijdens behandelingen kan ik de telefoon niet opnemen, dus het snelste gaat het via Instagram, Email of WhatsApp.