Acupunctuur en afvallen

Afvallen met acupunctuur

 Welkom bij mijn praktijk in Oostburg, waar ik je graag help met het bereiken van je gewichtsdoelen door middel van acupunctuur. Ik ben een ervaren acupuncturist en geloof sterk in de kracht van deze eeuwenoude techniek om jouw lichaam in balans te brengen en gewichtsverlies te ondersteunen. 

Onderzoek van TNO toont aan dat het aantal mensen met overgewicht zorgwekkend stijgt. Momenteel kampt ongeveer de helft van de volwassenen met overgewicht, waarvan 11% ernstig is. Ook onder kinderen groeit het probleem snel. Het is dus hoog tijd om actie te ondernemen en af te vallen. Maar hoe pak je dat het beste aan? Veel mensen kiezen voor te strenge diëten die moeilijk vol te houden zijn, met wisselende resultaten. Bovendien zijn niet alle afslankmethoden even gezond. Het voorkomen van overgewicht is cruciaal, aangezien de stijging van het aantal mensen en kinderen met overgewicht de zorgkosten aanzienlijk verhoogt.

Hoe het werkt
acupunctuur

Helpt acupunctuur als je wil afvallen?

Bij het behandelen van overgewicht zal de acupuncturist eerst proberen te achterhalen of de energiesystemen in je lichaam goed op elkaar zijn afgestemd en of ze op de juiste manier samenwerken. Dit proces begint met een uitgebreide diagnose, waarbij de acupuncturist een reeks vragen stelt om een compleet beeld van je gezondheid te krijgen. Enkele van de onderwerpen die besproken worden zijn:

  • Eetlust: Hoe vaak heb je honger? Zijn er momenten waarop je meer of minder trek hebt?
  • Ontlasting: Hoe regelmatig is je stoelgang? Zijn er veranderingen in consistentie of frequentie?
  • Eetpatroon: Wat eet je dagelijks? Hoe ziet je dieet eruit in termen van balans en variatie?
  • Eerdere afslankpogingen: Welke methoden heb je eerder geprobeerd om af te vallen? Wat waren de resultaten en obstakels?
  • Weerstand en Algemeen Welzijn: Hoe voel je je over het algemeen? Heb je last van vermoeidheid, stress of andere klachten?

Acupunctuur bij overgewicht

Acupunctuur helpt bij afvallen

Het is zeker mogelijk om succesvol af te vallen met behulp van acupunctuur. Tijdens het eerste consult wordt zorgvuldig onderzocht welke energiebalansen in je lichaam verstoord of geblokkeerd zijn. Deze worden vervolgens weer in harmonie gebracht.

De Chinese geneeswijzen bieden een unieke kijk op gezondheid en de aanpak van overgewicht. In deze traditie worden schommelingen in het lichaamsgewicht en het beheersen daarvan gezien in relatie tot je persoonlijke energiebalans. Een belangrijk uitgangspunt is dat het lichaam functioneert op basis van de harmonie tussen verschillende energiesystemen en organen. Als deze systemen niet goed op elkaar zijn afgestemd, kunnen gezondheidsproblemen zoals overgewicht ontstaan.

Afvallen met acupunctuur

Maak een afspraak voor een gratis consult

Om af te vallen zijn meerdere behandelingen nodig. Eerst 1 behandeling per week en na een aantal behandelingen kan dat om de 2-3 weken gevolgd door 1 keer per maand.

Wil je meer weten over acupunctuur en hoe het je kan helpen met afvallen? Maak dan een afspraak voor een gratis consult. Tijdens het consult bespreken we je gezondheidsproblemen en bepalen we of acupunctuur voor jou een geschikte behandelvorm is. Ik zie je graag bij mijn praktijk in Zeeland!

Ben jij er klaar voor?