Verlichting van migraine aanvallen

Acupunctuur bij migraine

Last van vervelende, terugkerende migraine? Migraine kan flink zijn en je dagelijkse leven beïnvloeden. Gelukkig is er een natuurlijke behandelmethode die verlichting kan bieden: acupunctuur. Migraine kan het dagelijkse leven ernstig verstoren. Maar ook als je in mindere mate maar toch regelmatig last hebt van hoofdpijn, kan acupunctuur leiden tot vermindering van de klachten of deze zelfs compleet verhelpen. Op deze pagina lees je alles over de effectiviteit van acupunctuur tegen migraine. We bespreken de verschillende typen migraine, hoe acupunctuur werkt en wat je kunt verwachten van een behandeling.

Hoe het werkt

Acupunctuur bij hoofdpijn en migraine

Bij acupunctuur worden dunne naaldjes op specifieke punten in de huid geprikt, de zogenaamde acupunctuurpunten. Deze punten liggen op meridianen, die volgens de Chinese geneeskunde door het lichaam lopen en energie (qi) transporteren.

Door prikkeling van de acupunctuurpunten zou de energiestroom geharmoniseerd worden, wat pijn en andere klachten kan verlichten. In het geval van migraine richt acupunctuur zich op het verminderen van stress, het verbeteren van de doorbloeding en het reguleren van de hormoonbalans. Daarnaast richt de acupuncturist zich voornamelijk op het behandelen van hoofdpijn veroorzaakt door (spier)spanningen en terugkerende hoofdpijn, zoals de beruchte migraine. Beide soorten hoofdpijn kunnen voortkomen uit mentale druk, vermoeidheid of geestelijke overspannenheid. Bij spierspanningshoofdpijn zijn de spieren in de schouders en nek gespannen, waardoor de bloed- en energiestroom naar de schedel plaatselijk wordt geblokkeerd. Dit resulteert in hoofdpijn, vaak een zeurende pijn die enkele dagen tot weken kan aanhouden. Migraine daarentegen kenmerkt zich meestal door een eenzijdige, bonkende en/of stekende hoofdpijn die enkele uren tot dagen kan duren. Een migraineaanval gaat vaak gepaard met misselijkheid en soms braken, waardoor normaal functioneren vrijwel onmogelijk wordt.

Lees meer over

Acupunctuur migraine evaring

In veel gevallen kan de acupuncturist de hoofdpijn effectief bestrijden. Zeker omdat bij acupunctuur gekeken wordt naar het totale lichaamsfunctioneren als mogelijke oorzaak van de klacht. Gemiddeld zijn er zes tot acht behandelingen nodig om te kunnen beoordelen of de behandeling in jouw geval effectief is.

Er is een groeiend aantal wetenschappelijke studies die de effectiviteit van acupunctuur bij migraine bevestigen. Zo blijkt uit onderzoek dat acupunctuur net zo effectief, of zelfs effectiever kan zijn dan medicatie bij de behandeling van migraine. Ook is aangetoond dat acupunctuur de frequentie en intensiteit van migraineaanvallen kan verminderen en de duur van de aanvallen kan verkorten.

Afspraak maken voor een acupunctuur behandeling tegen migraine?

Acupunctuur is een veilige behandelmethode met weinig bijwerkingen. De meeste mensen ervaren weinig tot geen pijn tijdens de behandeling. Wil je meer weten over acupunctuur tegen migraine en hoe het je kan helpen? Maak dan een afspraak voor een gratis consult. Tijdens het consult bespreken we je gezondheidsproblemen en bepalen we of acupunctuur voor jou een geschikte behandelvorm is. Ik zie je graag bij mijn praktijk in Zeeland!

Ben jij er klaar voor?