Tinnitus en acupunctuur

Oorsuizen / Tinnitus

Last van vervelende oorsuizen of tinnitus?

Deze aandoening kan leiden tot irritatie, concentratieproblemen en slaapproblemen. Gelukkig is er een natuurlijke behandelmethode die verlichting kan bieden: acupunctuur. Acupunctuur kalmeert de overactieve gehoorzenuwcellen
Vooral de overactieve zenuwcellen in de hals, nek en hoofdgebied worden door de acupunctuur tot rust gebracht. De acupunctuurpunten worden bij oorsuizen onder andere geplaatst rondom het betrokken oor (oren), aangevuld met naaldjes in bijvoorbeeld handen en voeten. Op deze pagina lees je alles over de effectiviteit van acupunctuur bij tinnitus. De praktijk is gevestigd in Oostburg. Benieuwd of Acupunctuur iets voor jou is? Plan gerust een gratis intakegesprek in.

Hoe het werkt
acupunctuur bij tinnitus

Acupunctuur en oorsuizen

Tinnitus, ook wel oorsuizen genoemd, is de waarneming van geluid in één of beide oren, terwijl er geen externe geluidsbron is. Het kan verschillende vormen aannemen, zoals piepen, zoemen of brommende geluiden. Acupunctuur is vaak zeer effectief bij het verminderen of zelfs verhelpen van oorsuizen. Maar hoe werkt dat eigenlijk? Hoewel er verschillende oorzaken kunnen zijn, wordt oorsuizen in de Chinese geneeskunde vaak toegeschreven aan ‘interne wind’. Dit duidt op een teveel aan hitte en onrust in het lichaam, wat naar het hoofd kan stijgen en daar een piep, ruis, suis of lawaai kan veroorzaken. Met behulp van naalden proberen we deze ‘wind’ of opstijgende hitte naar beneden te trekken. De klachten zijn vaak gerelateerd aan Nier-Yin leegte, wat leidt tot gevoelens van onrust en gejaagdheid. Wij streven ernaar deze leegte te verhelpen en meer balans te brengen.

op zoek naar

Wetenschappelijk onderzoek naar acupunctuur en tinnitus

Er is een groeiend aantal wetenschappelijke studies die de effectiviteit van acupunctuur bij tinnitus bevestigen. Zo blijkt uit onderzoek dat acupunctuur effectiever is dan een placebo bij de behandeling van tinnitus. Ook is aangetoond dat acupunctuur de ernst van tinnitus klachten kan verminderen en de kwaliteit van leven van mensen met tinnitus kan verbeteren. Ook dit onderzoek wijst uit dat er een significante verbetering mogelijk is van tinnitus door een acupunctuur behandeling: Acupuncture Found Effective For Tinnitus.

Ontdek hoe acupunctuur jou kan helpen bij tinnitus

Ben je op zoek naar een natuurlijke manier om van je oorsuizen af te komen? Of wil je meer weten over acupunctuur en hoe het je kan helpen? Maak dan een afspraak voor een gratis consult. Tijdens het consult bespreken we je gezondheidsproblemen en bepalen we of acupunctuur voor jou een geschikte behandelvorm is. Ik zie je graag bij mijn praktijk in Zeeland!

Ben jij er klaar voor?