Acupunctuur tegen roken

Stoppen met roken met acupunctuur

Moeite om te stoppen met roken? Ben je al van alles geprobeerd, maar zonder succes? Acupunctuur kan de sleutel zijn tot een rookvrij leven! Deze traditionele Chinese geneeswijze biedt een natuurlijke en effectieve methode om van je rookverslaving af te komen. Op deze pagina lees je alles over de voordelen van acupunctuur bij het stoppen met roken.

Hoe het werkt
acupunctuur

Acupunctuur behandeling tegen roken

Acupunctuur pakt de oorzaak van je rookverslaving aan op twee niveaus:

• Vermindert ontwenningsverschijnselen: Acupunctuur kan de symptomen van ontwenningsverschijnselen zoals nicotinebehoefte, prikkelbaarheid, angst en concentratieproblemen verminderen. Dit maakt het makkelijker om te stoppen met roken en vol te houden.

• Beïnvloedt de hersenchemie: Acupunctuur stimuleert de afgifte van endorfine, het lichaamseigen gelukshormoon. Endorfinen zorgen voor een gevoel van welzijn en kunnen de drang naar nicotine verminderen.

 
De voordelen

De voordelen van acupunctuur bij het stoppen met roken:

  • Effectief: Studies tonen aan dat acupunctuur net zo effectief, of zelfs effectiever kan zijn dan nicotinevervangingstherapie of andere stopmethoden.
  • Natuurlijk: Acupunctuur is een natuurlijke behandelmethode zonder bijwerkingen.
  • Veilig: Acupunctuur is een veilige procedure die al duizenden jaren wordt toegepast.
  • Ontspannend: Acupunctuur kan stress en angst verminderen, wat ook kan bijdragen aan het stoppen met roken.
  • Geen medicatie: Acupunctuur is een medicatievrije manier om te stoppen met roken.
acupuntuur

Hoe een acupunctuur behandeling bij het stoppen met roken verloopt

Tijdens een acupunctuurbehandeling lig je comfortabel op een behandeltafel. De acupuncturist zal dunne naaldjes op specifieke punten in je lichaam prikken. De meeste mensen ervaren weinig tot geen pijn tijdens de behandeling.


Een acupunctuurbehandeling bij het stoppen met roken duurt meestal 30 tot 45 minuten. Hoeveel behandelingen je nodig hebt, is afhankelijk van je individuele situatie. De meeste mensen ervaren al na een paar behandelingen verbetering.


Acupunctuur kan je helpen om definitief te stoppen met roken. Maak vandaag nog een afspraak voor een vrijblijvend consult.

Ben jij er klaar voor?